Troldehøj, Elmevej 104, Ø. Brønderslev, 9700 Brønderslev, Tlf.: 99454984
At være en børnehave med stort fokus på udeliv

At være en børnehave med fokus på udeliv og naturen:

I Troldehøj er vi på legepladsen og i naturen rigtig meget.

Vi er udenfor hver dag i flere timer.

Det sætter et vist krav til aktiviteter, til indretning af legeplads, til pædagogikken, personalet og til jer forældre.

Vores aktiviteter er ofte praktiske opgaver, hvor børnene deltager i dyrepasning, men også kreative aktiviteter i vores naturværksted.

Vores dyrehold består af høns og kaniner. Børnene er hver dag med til at fodre og vande dyrene, og vores kaniner er ofte ude at gå tur i enten løbegård eller i snor. Hønsene går frit rundt på vores legeplads, og rydder op efter os. Æggene fra hønsene får børnene med hjem.

I vores naturværksted laver vi aktiviteter som i en almindelig børnehave. Vi klipper og klistrer, men samtidig har vi fokus på viden om insekter, smådyr, fugle og meget mere. Vi har ormefarm, myrefarm og andre naturting.

Bålpladsen bliver brugt bare for hyggens skyld, for varmens skyld eller fordi vi laver mad over bål. Ofte snittes der i pinde og der saves brænde.

Det hele kræver også forældre, der er villige til at have ekstra meget tøj med til deres barn, som vil fodre vores dyr i weekenden, og som er villige til at give en hånd med til vores forældre-arbejdsdage et par gange om året.

Efterår og vinter er vi naturligvis mere inde end forår og sommer. Så fungerer vi som en ”almindelig” børnehave, men er dog altid ude mindst en gang om dagen. 


Billede 1
Sidst opdateret 16. august 2016